12 Ocak 2014 Pazar

Fransa'da Banka Hesabı Açtırma

Fransa'da size en çok gerekli olacak şeylerden bir tanesi de bir banka hesabı. Bu başlıkta nasıl banka hesabı açacağınızdan bahsedeceğiz. Öncelikle hangi bankayı seçeceğinize karar verirken okulunuzun herhangi bir bankayla  anlaşması var mı diye mutlaka okulunuza sorun ya da okul açılmadan önce okulunuza mutlaka bir uğrayın. Biz, okul açılmadan önce öğrenci kartımızı alabilmek için okula gittiğimizde LCL Bankası okulda bir stand açmıştı ve okulumuzla anlaşmalı olduğunu öyle öğrenmiştik. Bazı bankalar okullarla anlaşmalar yapıyorlar ve siz o anlaşmalı bankada hesap açtırdığınızda hesabınıza belli bir miktar para yatırıyorlar hediye olarak.

Hesabı nasıl açacağız peki? Bu işlem Türkiye'ye göre uzun sürdüğünden Paris'e vardığınızda yapacağınız şeylerin listesinin en başına bunu koymanızı tavsiye ederiz. Hangi bankada hesap açacağınıza karar verdikten sonra bankanın ya evinize ya da okulunuza yakın bir şubesine gidip (ihtiyacınız olduğunda ulaşımınızın kolay olması açısından) girişteki danışma kısmına hesap açtırmak istediğinizi söylüyorsunuz ve bir randevu alıyorsunuz. Randevularınızı şubenin  yoğunluğuna göre bir hafta sonrasına bile verebilirler. Randevu gününüzde pasaportunuzu, oturduğunuz yere dair  olan belgenizi (attestation domicile) ve erasmus yaptığınız okuldan gelen kabul belgenizi yanınıza alarak bankaya gidin. Sizi danışmanınız karşılayacak ve bundan sonra bankayla ilgili herhangi bir sorununuzda hep danışmanınızla görüşeceksiniz. Hesap açtırma işlemi yaklaşık yarım saat sürüyor ve onlarca sayfa imzalamanız gerekiyor. Bankadan size verilen hiçbir kağıdı kaybetmeyin. Hesap açma işleminiz tamamlandığında danışmanınız size hesap bilgilerinizin yazdığı bir kağıttan birkaç kopya verecek. Bu kağıt sizin kira yardımı başvurunuz sırasında, ImagineR başvurunuz sırasında, telefon hattı başvurunuz sırasında ve daha nicelerinde gerekli olacak.
Hesabınızı açtırdıktan aşağı yukarı 15-20 gün sonra banka kartınızın şubenize geldiğine dair bir mail ya da mektup alacaksınız. Şubenize gidip kartınızı alıp hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
Biz LCL Bankasını kullanmıştık ve memnun kaldık. Siz de o bankayı tercih edebilirsiniz.
Türkiye'ye dönmeden önce banka hesabınızı kapatmak istediğinizde, yine pasaportunuz ve bankadan size verilen belgelerle beraber şubenize gidip danışmadaki görevlinin yardımıyla hesabınızı o gün içerisinde kapatabilirsiniz ve hesabınızdaki parayı alabilirsiniz.
Sevgiler
Cansu&Aybüke

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder