9 Ocak 2014 Perşembe

Fransa'ya nasıl vize alırız?

Merhaba,
Umarız bu başlık vize almaya çalışırken size yardımcı olur. Öncelikle vize için gereken belgelerinize buraya tıklayarak bakın.
Vize alabilmek için en önemli belgeniz tabi ki pasaportunuz. Eğer yeşil pasaportunuz varsa maalesef bordo renkli pasaport çıkartmanız gerekiyor kendinize. Çünkü yeşil pasaportunuzla uzun dönemli olarak kalamazsınız bir Schengen ülkesinde. Yeşil pasaportunu bordo pasaporta dönüştüreceklere uyarı : sakın yeni pasaportunuzu 1 yıllık çıkartmayın.
Vize başvurunuz esnasında sizden istenen belgeler arasında pasaportun işlenmiş sayfalarının fotokopisi var. Eğer süresi geçmiş eski bir pasaportunuz daha varsa ondaki işlenmiş sayfaların fotokopisini de eklemeniz yararlı olur.
Vize başvuru formunuzu buradan indirebilirsiniz. Bu formdan iki tane doldurmanız gerekiyor eksiksiz bir şekilde. Formun İngilizce versiyonu da mevcut. 
CampusFrance dosyanızı onayladıktan sonra size bir onay belgesi gönderiyor. Bu belgenin çıktısını almayı unutmayın ve vize belgelerinize ekleyin.
OFII müracaat formunu da doldurmuş olmanız gerekiyor. Vizeye başvururken bu formun sadece üst kısmını dolduracaksınız. Bu belge, pasaportunuzu almaya gittiğinizde pasaportunuzla birlikte size geri verilecek. Bu belgeyi geri aldığınız zaman "Cadre Reservé au Consulat" kutucuğunun hemen sağındaki kaşe bölümünün kaşelenmiş olup olmadığını kontrol edin. Eğer kaşelenmemişse konsolosluğa gitmeniz gerekecektir.
Fransa'ya vardıktan hemen sonra bu belgenin alt kısmını doldurun ve pasaportunuzun kimlik sayfası, vize sayfası ve Fransa'ya giriş tarihinizi gösteren sayfanın fotokopisini, nerede kaldığınızı gösteren bir "attestation domicile" ekleyerek iadeli taahhütlü (Fransızcası "recommandé) olarak bulunduğunuz bölgedeki OFII'ye gönderin.
Doldurmanız gereken belgeler arasında OFII Visite Medicale formu da var.
Aynı zamanda gerekli evraklar kısmında yazan ya da yazmayan Türkiye'deki okulunuzdan size verilmiş bütün belgeleri vize başvurunuz sırasında mutlaka beyan edin.
Vizeniz çıktıktan sonra OFII size bir mail atarak muayene olacağınız gün ve saati bildirecek. Bu randevulara gidip gidemeyeceğinizi bildirmeyi unutmayın.

Vizeyle ilgili en çok merak edilen konulardan biri size verilen vizeyle diğer Schengen ülkelerine gidip gidemeyeceğiniz. Avrupa Birliği'nin 2010 yılındaki 265 numaralı kararına göre size verilecek olan D tipi vize ile oturma izniniz ya da "vignette"iniz olmasa dahi herhangi bir Schengen ülkesine 90 günden fazla kalmamak şartıyla gidebilirsiniz. Tecrübeyle sabit :) 
Sevgiler
Cansu&Aybüke

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder