14 Aralık 2014 Pazar

Erasmusta yemek yapmakla ilgili biraz bilgilenelim

Merhaba sevgili erasmuslular,
Menu de Cafe de Terrasse
Erasmus aylarınızla ilgili kafanızı kurcalayan sorulardan birisi orada ne yiyeceğiz sorusudur diye tahmin ediyoruz. Hele ki daha önce hiç kendi başına yaşamamış ya da yemek yapmayı denememiş olanlar için bu soru daha da düşündürücü oluyor. Umarız buraya yazacağımız birkaç tarif ile size yardımcı olabiliriz. Tariflerimiz çoğunlukla Türk ve biraz da İtalyan mutfağından. Evet, Paris'te erasmus; ama siz de eğer Fransız mutfağına pek sıcak bakmıyorsanız tariflerimiz tam size göre. Tariflerimizin tamamı ocakta pişirilecek tarifler; çünkü bir fırınımız yoktu ve çoğu öğrenci evinde de olmuyor zaten. Bu arada Fransa'daki neredeyse bütün ocaklar elektrikli. Bu yüzden yemeklerinizin pişmesi uzun bir zaman alabilir. Ayrıca ocakta ısı değişikliği yapmak da çok zor oluyor. Elektrikli olduğu için de temizliği  ayrı bir dert. Bunlar ilk başta problem olsa da gün geçtikçe alışıyorsunuz tabi. Tariflerimizi orada herhangi bir marketten rahatlıkla temin edebileceğiniz malzemelere göre seçtik. Tabi bu Fransız bulguru bir "Reis" değil, hiç bir pirinç bir baldo değil diyorsanız alışveriş için Türk mahallesinde bulunan marketleri tercih edebilirsiniz. Bunun dışında, biz ihtiyaçlarımızı çoğunlukla evimize çok yakın olduğu için Carrefour'dan (ve özellikle helal reyondan) temin ettik. Çünkü helal reyonda sadece et ürünleri değil; bulgur, irmik, couscous (kuskus) gibi Arap ve Türk mutfaklarına ait yiyecekler de mevcut.
Erasmus dönemi boyunca lezzetli yemeklerle ağzınızın tadı hiç kaçmasın :)
Afiyet 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder