15 Aralık 2014 Pazartesi

Anane Lokması tarifi

ANANE LOKMASI

Malzemeler:

  • 1 ya da 2 yumurta 
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ (100 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı yoğurt (125 gr)
  • Tuz 
  • Aldığı kadar un

Yapılışı:

Malzemelerin tümü karıştırılır. Hamurun kıvamı yumuşak olmalı ve ele yapışmamalı. Hamuru yumruk büyüklüğünde parçalara ayırın daha sonra elinizle hamuru kalınlığı yaklaşık yarım santim olacak şekilde açın. Bir bıçak yardımıyla hamurları kenarları 5-6 cm kareler halinde kesin. Tavada kızdırdığınız yağda hamurları kızartın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder