15 Aralık 2014 Pazartesi

Erişteli Mercimek Çorbası tarifi

ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 su bardağı mercimek 
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 orta boy soğan
  • 1 fincan erişte*
  • Salça
  • Tuz, pul biber ve nane

Yapılışı:

Bir tencereye mercimeği ve kaynamış su koyuyoruz. 10 dakika kaynadıktan sonra suyunu süzüyoruz. Bu arada başka bir tavada soğan ve salçayı kavuruyoruz. Salça ve soğanı mercimeğin olduğu tenceye ekliyoruz. Üzerine yaklaşık 3 su bardağı kaynamış suyu, tuzunu ve baharatlarını ekliyoruz. Mercimekler piştikten sonra (yaklaşık yarım saat sonra), erişteleri ekliyoruz ve 2 dk sonra ocaktan alıyoruz.

Afiyet olsun

*Türkiye'den getirdiğiniz:) ya da marketlerin makarna reyonlarından temin edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder