15 Aralık 2014 Pazartesi

Ev Yapımı Schnitzel tarifi

EV YAPIMI SCHNITZEL

Erasmustayken böyle bir sofra
hazırlamak hiç de zor değil

Malzemeler:

  • 300 - 400 gram tavuk göğüs eti (kişi sayısına göre miktarı arttırıp azaltabilirsiniz)
  • Grissini
  • 1 ya da 2 adet yumurta (etin miktarına göre)
  • Bir kase kadar un

Yapılışı:

Öncelikle, göğüs etleri eğer kalın parçalar halindeyse onları inceltin. Grissinileri sert bir cisim yardımıyla kırın ve çok ufak parçalar haline getirin. Bir tabağa yumurtayı kırın ve istediğiniz baharatları ekleyip çırpın. Tavukları önce una, sonra yumurtaya, en son da grissinilere bulayın ve önceden kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder