14 Aralık 2014 Pazar

Fado Fiesta Futbol

Merhaba,
Bu başlığımız futbolseverler için :)
Diyelim ki, o akşam tuttuğunuz takımın Şampiyonlar Ligi maçı var ve siz de onu internetten izlemek istemiyorsunuz. O zaman bu önerimiz tam da size göre!
O gün güzel bir akşam yemeği yedikten sonra keyifle maç izlemek istiyorsanız bu programı yapabilirsiniz.
Öncelikle akşam yemeği önerimiz: İtalyan mutfağı. Paris'te 3 tane şubesi bulunan ama Saint Germain Bulvarı üzerindeki şubesini deneyip beğendiğimiz restoran Del Papa. İnternet sitesine girdiğinizde fotoğraflardan çok lüks bir yer izlenimi uyandırsa da, aslında çok pahalı olmayan ve çok sıcak bir ortamı olan bir restoran.
Bizim menüden ana yemek önerilerimiz: Pizza Margherita, Pizza ai Quattro Formaggi ve Penne all'Arrabbiata (acı sevenler için).
Şarap önerimiz: Chablis 'Domaine de Vauroux' ve Santa Cristina
Tatlı önerimiz: Tiramisù ve meyve tabağı
- Eğer sadece su içmek isterseniz suyu 'carafe' (karaf - çeşme suyu)'ta söylemenizi tavsiye ederiz; bu şekilde su hem hesaba yazılmaz, hem de zaten bütün sular çeşme suyu tadında (Volvic hariç <3)
Adres: 38, rue Buci 75006
Telefon: 01 46 33 91 15


Şimdi geldik futbol kısmına
Yemeğinizi yedikten sonra Saint Michel'e doğru bir yürüyüşe çıkın Saint Germain Bulvarı üzerinden. Seine nehri kıyısına vardığınızda, Notre Dame Katedralini arkanıza alıp nehir kıyısında yürümeye devam edin. Burada sıra sıra bir sürü Canadian Barlar göreceksiniz. Bu barlar arasından bizim önerimiz: The Great Canadian Bar. Tuttuğunuz takım bir Türk takımıysa gitmeden 1 2 saat önce telefon edip istediğiniz maçın yayınlanmasını talep edebilirsiniz. Bu barın güzel tarafı, çok küçük bir yer olmasına rağmen 4-5 tane büyük ekran televizyon olması.
Maçı izlerken atıştırmalık önerimiz: Nachos. Sakın atıştırmak için patates kızartması söylemeyin; çünkü çiğ ve tadı hiç güzel değil.
İçecek önerimiz: Burada çok fazla bira çeşidi var bunları deneyebilirsiniz; çoğunun tadı güzel.
Ortam: Garsonlar çok tatlı. Ayrıca farklı farklı televizyonlarda aynı anda farklı maçları takip edebilirsiniz, farklı takımları tutan insanlarla sosyalleşebilirsiniz :) Genellikle Türk takımı maçı olduğu gün Türklere rastlama olasılığınız yüksek; bağıra çağıra konuşmayın :)
Adres: 25, Quai des Grands Augustins 75006
Telefon: 01 46 33 54 20

İyi eğlenceler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder