17 Aralık 2014 Çarşamba

Sizi ziyarete gelenler için Paris'te hesaplı/ucuz ulaşım ve müze gezme

Sizin Paris'te olmanızı fırsat bilen aileniz ve arkadaşlarınız, mutlaka Paris' gelip sizi ziyaret etmek isteyecektir. Eğer İmagineR ya da Navigo kullanmıyorsanız Paris'te ulaşım gerçekten çok pahalı oluyor. Sizi ziyarete gelenleri rahatça gezdirebilmeniz için kullanabileceğiniz birkaç yöntem var. Bunlardan birincisi, gelen kişiye de bir Navigo almak. Ancak Navigo'nun birkaç sıkıntısı var. En az haftalık yükleme yapabiliyorsunuz ve bu yükleme pazartesiden pazartesiye geçerli oluyor sadece. Yani salı ya da çarşamba da yükleme yapsanız, haftalık Navigo'nuzu kullanma süreniz pazar günü bitiyor. Çarşambadan sonra yaptığınız yüklemeler de bir sonraki hafta için geçerli oluyor. Navigo kullanmak, sizi ziyarete gelen kişi pazar ya da pazartesi günü geliyorsa avantajlı.
 
Biletin üzerine ad-soyadı ve tarih yazmayı unutmayın
İkinci seçenek Paris Visite. Bu biletlerin fiyatları gün sayısına ve kaç zone'un dahil olduğuna göre değişiyor. Biletleri internetten de alabilirsiniz, metrolardaki makinelerden de alabilirsiniz. Makineden alırken yanlış bir şey yapmamak için Information bölümündeki görevliye danışabilirsiniz. Bu bilet aynı zamanda birçok müzede, Seine nehri üzerinde tur yapan navettelerde indirim sağlıyor. Yine metrolardaki Information'daki görevliden size bir Paris Visite broşürü vermesini rica ederseniz, bu broşürde bütün indirimleri bir arada görebilirsiniz.
Müzeleri hesaplı gezmenin yöntemi de Paris City Passport. Bunun da fiyatı yine Paris Visite mantığıyla, gün sayısına göre değişiyor ve yine bazı yerlerde indirim yaptırıyor. Sizi ziyaret edecek kişiler için en hesaplı tercihler bu ikisi olacaktır.
Cansu&Aybüke
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder