15 Aralık 2014 Pazartesi

Köri Soslu Tavuk tarifi

KÖRİ SOSLU TAVUK

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk (göğüs)
  • 1/2 su bardağı krema
  • Zeytinyağı
  • Köri, tuz, karabiber, pul biber ve paprika

Yapılışı:

Tavukları kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Tavanın dibini kaplayacak şekilde zeytinyağı koyuyoruz. Zeytinyağı kızdıktan sonra tavukları tavaya koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra baharatlarımızı ekliyoruz. Son olarak kremayı üzerine döküp, 2 dakika karıştırıp, ocaktan alıyoruz. Tuz, karabiber, pul biber ve paprikayı damak zevkinize göre ekleyin. Paprika çok acı olduğundan dozunu acıseverliğinize göre ayarlayın :) Köriyi kremanın rengi sararana dek ekleyin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder