KÖRİ SOSLU TAVUK
Malzemeler:
- 500 gram tavuk (göğüs)
- 1/2 su bardağı krema
- Zeytinyağı
- Köri, tuz, karabiber, pul biber ve paprika
Yapılışı:
Tavukları kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Tavanın dibini kaplayacak şekilde zeytinyağı koyuyoruz. Zeytinyağı kızdıktan sonra tavukları tavaya koyup suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra baharatlarımızı ekliyoruz. Son olarak kremayı üzerine döküp, 2 dakika karıştırıp, ocaktan alıyoruz. Tuz, karabiber, pul biber ve paprikayı damak zevkinize göre ekleyin. Paprika çok acı olduğundan dozunu acıseverliğinize göre ayarlayın :) Köriyi kremanın rengi sararana dek ekleyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder