15 Aralık 2014 Pazartesi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Malzemeler:

  • 350 gram barbunya (ayıklanmış)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates ya da 1 yemek kaşığı salça
  • 1 ya da 2 adet havuç
  • 2 küçük soğan
  • Zeytinyağı

Yapılışı:

Barbunyaları 10 dk suda kaynatıyoruz. Sonra suyunu süzüyoruz. Küp küp doğradığımız soğanları zeytinyağında kavuruyoruz. Havuçlar çok sertse, ayrı bir tencerede önceden haşlayabiliriz. Soğanlar pembeleşince, domatesleri (ya da salçayı) ekliyoruz. Ardından barbunyayı ve havuçları ekliyoruz. Biraz kavurduktan sonra sarımsakları üzerine doğruyoruz. 2 adet küp şeker ve tuz ekliyoruz. Üzerini biraz geçecek kadar kaynar su koyuyoruz. Pişip pişmediğini anlamak için tadına bakarak kontrol ediyoruz :) Varsa piştikten sonra üzerine taze maydonoz doğrayabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder