15 Aralık 2014 Pazartesi

Patatesli Patlıcan Yemeği tarifi

PATATESLİ PATLICAN YEMEĞİ

Malzemeler: 

  • 1 adet orta büyüklükte soğan
  • 2 adet büyük patates (ya da 4 küçük patates)
  • 1 adet büyük patlıcan
  • 1 adet domates
  • 3-4 yemek kaşığı kıyma
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası (Türk mahallesinde bulabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Acı pul biber
  • 2 adet kesme şeker

Yapılışı:

Patlıcan (pijama desenli) ve patatesleri küp küp (büyük) doğrayıp tuzlu suda bekletin. Onlar suda beklerken, soğanları küp küp doğrayın ve bir tavada (ya da tencerede) öldürün. Kıymayı soğanların üzerine ekleyip kavurun. Kıyma piştikten sonra domatesin kabuklarını soyup kıymanın üzerine doğrayın. Domates eriyince salçayı da ekleyin. Salça da harca karışınca patlıcan ve patatesleri harcın üzerine koyun. Biraz tuz ve istediğiniz baharatları atın. 1 su bardağı su ekleyin (tencerenizin kapağı yoksa yemeğin suyu bitebilir; bu yüzden yemeği kontrol edin ve suyu biter gibi olursa mutlaka sıcak su ekleyin). Suyu ekledikten sonra kesme şekerlerini koyun (karıştırmanıza gerek yok kendisi erir). Varsa biraz da maydanoz doğrayabilirsiniz. 


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder